Slevy na oříšky, másla a lyofilizované ovoce celý měsíc -->NAKUPOVAT!

Velikonoční beránek ve zdravější verzi, který rozhodně stojí za vyzkoušení

Velikonoční víkend si žádá nějaké to tematické pečení. A co jiného si spojit s Velikonocemi než beránka? Jenže ten klasický je sice chuťově dobrý, ale také plný cukru, tuku a bílé mouky. Proto jsme si pro Vás připravili takového beránka, na kterého Vám bude stačit pár základních surovin, není vůbec složitý a navíc je ve zdravější verzi. Vláčný dezert tak můžete mít během chvíle doma na stole, ať už ke snídani, svačině nebo jen tak na chuť. Ač jsou i po roce opět "nestandardní" Velikonoce, alespoň si je můžete vylepšit něčím dobrým, co potěší Vaše chuťové buňky. 

6_optimized

Suroviny na jednoho beránka:

* 350 g špaldové mouky
* 4 vejce
* 30 g vanilkového proteinu Chevron
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 350 ml mandlového mléka (použila jsem rostlinné ale můžete i klasické)
* 60 g čekankového sirupu (případně sladidlo dle typu stravování)
* 60 g kokosového oleje
* 7 kapek vanilkové esence (lze vynechat)
* hrst rozinek (50 g) a 50 g nadrobno nalámané vysokoprocentní čokolády
* kokosový olej a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy

1_optimized_1

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu - důkladně vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.

2. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky vyšleháme do pěny s čekankovým sirupem. 

3. Protein přidáme do mléka a také vyšleháme (nebo spojíme v shakeru).

4. Smícháme mouku s kypřícím práškem a vanilkovou esencí. Přidáme žloutky a mléko a spojíme do hladkého těsta. 

5. Poté přidáme rozinky a čokoládu (nemusíte) a opatrně vmícháme sníh z bílků.

6. Pokud chcete beránka dvoubarevného, 2/3 dejte do formy a zbylé těsto smíchejte s 10 g kakaa a 2 lžícemi mléka. Nalijeme do formy a párátkem promícháme, aby se spojila částečně kakaová směs s "bílou".

7. Do předem vyhřáté trouby dáme na 180° péct na 50 minut. Kvalitu propečení vyzkoušíme párátkem/špejlí.

8. Necháme ve formě vychladnout a poté vyklopíme. Beránka můžete posypat na prach rozmixovaným sladidlem nebo polít čokoládovou polevou.

Přejeme dobrou chuť!

4_optimized_1

 

TIP: 

1. Protein můžete vynechat, ale je nutné přidat sladidlo.

2. Do těsta můžete přidat i goji, nasekané oříšky nebo lyofilizované či sušené ovoce.

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení