Slevy na oříšky, másla a lyofilizované ovoce celý měsíc -->NAKUPOVAT!

Proteiny nabitý "fitness" Eskymo dortík

Kousek dezertu dokáže zlepšit nejednomu z nás náladu. Pokud i Vy patříte mezi milovníky kokosu stejně jako já, tento dort si nepochybně zamilujete. A protože neobsahuje cukr ani mouku, ale v každé lžičce si dopřejete spoustu bílkovin, můžete si dopřát i více než jen jeden kousek. Samozřejmě obsahuje i čokoládu, protože bez ní to není prostě ono. A pokud si dáte dort na chvíli do mrazáku, máte z něj rovnou nanuk Eskymáček.

dsc_1983_optimized

Suroviny na dort o průměru 19 cm

Spodní část:
- 40 g mandlové mouky
- 20 g čokoládového proteinu Chevron
- 10 g kakaa
- 2 vejce 
- 2 lžíce mandlového mléka (jiné rostlinné či kravské)
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 lžička kypřícího prášku
- 2 lžíce čekankového sirupu (lze vynechat/nahradit sladidlem dle stravování)
- 100 ml vody

Krém:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 10 g vanilkového proteinu Chevron
- 40 g strouhaného kokosu
- 1 lžíce čekankového sirupu (lze vynechat/nahradit sladidlem dle stravování)

Poleva:
- 80 g vysokoprocentní čokolády
- 20 g kokosového oleje

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C.

2. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. V míse smícháme žloutky, mléko, čekankový sirup, vodu a přidáme zbylé suché ingredience na spodní část. Smícháme do hladké směsi a přimícháme na dvakrát sníh z bílků.

dsc_1905_optimized

3. Do vymazané formy vysypané kokosem nalijeme těsto a dáme péct na 30 minut na 180°C. 

4. Mezitím si připravíme krém. Ten buď smícháme nebo vyšleháme v míse ručním šlehačem tvaroh s proteinem, kokosem a sladidlem. Dáme odpočinout do lednice.

dsc_1911_optimized

5. Jakmile korpus vychladne, tenkým ostrým nožem si oddělíme okraje od formy, aby šel poté dobře dortík vytáhnout. Ve formě ale necháme korpus i dál a natřeme na něj tvarohový krém. 

6. Připravíme si polevu z nalámané čokolády a kokosového oleje. Buď v misce nad hrncem s horkou vodou, ale nejjednodušší je dát suroviny do pánve a tam rozpustit. Trvá to jen chvíli, čokoláda se nesmí vařit. Nalijeme polevu na dortík a dáme do lednice na 1-2 hodiny. 

dsc_1922_optimized

7. Sundáme formu a krájíme nahřátým nožem (ten pod proudem horké vody nahřejeme, utřeme do sucha a ihned krájíme). Čokoláda Vám půjde lépe krájet.

Přejeme dobrou chuť!

dsc_1947_optimized

 

TIP:

1. Mandlovou mouku získáte rozemletím oloupaných mandlí.

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení