Dáváme dárky ke každé objednávce nad 300 Kč. Vybírejte ZDE!

Tvarohový koláč s lesním ovocem bez cukru a mouky

Blíží se víkend a my pro vás máme opět tip na zdravý a chutný dezert. A jak jinak, než bez použití mouky a cukru. Přesto je sladký a právě díky tvarohu nejen bohatý na bílkoviny, ale také krásně vláčný. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen chvíli. A výsledek prostě stojí za to. 

4

Suroviny na 10 porcí:

* 250 g tvarohu ve vaničce
* 2 vejce
* 100 ml mléka
* 15 g vanilkového proteinu (lze nahradit pudinkovým práškem)
* 120 g ovesných vloček
* 1/2 sáčku kypřícího prášku
* ovoce na ozdobení
* strouhaný kokos a kokosový olej na vymazání a vysypání formy

1

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 170°C.

2. Formu (použila jsem o rozměrech 25x15 cm) vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.

3. Smícháme nejdříve 1 vejce, tvaroh a mléko do hladké směsi. Poté přidáme protein, ovesné vločky a kypřící prášek. Takto připravené těsto vylijeme do zapékací formy.

2

4. Smícháme zbylý tvaroh s vejcem a nalijeme na první vrstvu. Pokud chcete dezert opravdu hodně sladký, přidejte sladidlo dle typu stravování. Není ale vůbec potřeba jej přidávat.

5. Ozdobíme ovocem (v receptu jsem použila maliny a borůvky).

3

6. Dáme péct na 170°C na cca 40 minut.

7. Po upečení necháme vychládnout a poté nakrájíme. Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.

5

Přejeme dobrou chuť!

TIP: 

1. Lesní plody můžete použít i mražené, případně nahradit jiným ovocem.

2. V receptu je použito mandlové mléko, můžete jej stejně dobře nahradit jakýmkoliv jiným.

3. K vaření jsme použili náš produkt 100 % Whey Pure Effect - Krémová vanilka.

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.