Ke každé objednávce nad 500 Kč tričko zdarma! ZDE!

Osvěžující broskvový fitness cheesecake

Vzhledem k tomu, že je právě sezóna broskví, bylo by škoda toto ovoce do svého jídelníčku nezařadit. My jsme se pro vás rozhodli toto letní ovoce použít do našeho nového receptu. Cheesecake neboli "čízkejk" známe všichni a variant na něj je opravdu nepřeberné množství. Ten náš bude pečený, nabitý bílkovinami a bez přidaného cukru. Nemusíte se ale bát, že by se to odrazilo na jeho chuti. Recept je jednoduchý a rychlý, stačí zamíchat a péct. A surovin na něj budete potřebovat pouze 6 a to opravdu základních, které máme téměř všichni stále doma. Tak pojďme na to!

br chees uvod

Suroviny na 8-10 porcí

Korpus:
* 100 g jemných ovesných vloček
* 30 g mandlové mouky
* 1/2 vaničky tvarohu 
* 15 g vanilkového proteinu
* 1 celé vejce a 1 bílek

Horní část:
* 1 a 1/2 vaničky tvarohu
* 20 g proteinu
* 1 žloutek
* cca 200 g vypeckovaných broskví

Orientační hodnoty na jednu cca 100 g porci:
B - 14,6 g
T - 4,6 g
S - 13,2 z toho cukry 5 g

suronivy br.chees

Postup

1. Předehřejeme si troubu na 180°C.

2. Nejdříve si připravíme suroviny na korpus. Vyšleháme vejce a bílek s tvarohem a poté přidáme zbylé suroviny na korpus.

3. Připravíme si formu a tu vymažeme kokosovým olejem a ideálně spodní část podložit pečícím papírem.

4. Těsto na korpus vylijeme do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 10 minut při teplotě 180°C.

5. Mezitím si připravíme horní část cheesecaku. Broskve oloupeme (viz. TIP níže), nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Přidáme tvaroh, žloutek a protein a vše v mixéru spojíme do jednotné směsi. 

6. Na předpečený korpus vylijeme připravenou směs a dáme opět do trouby péct na cca 60 minut. 

7. Po upečení necháme vychladnout a poté uchováváme v uzavřené nádobě v lednici. 

final br chees do clanku

Přejeme dobrou chuť!

TIP: 

1. Mandlovou mouku získáte rozmixováním mandlí na jemno. 

2. Místo proteinu lze použít pudinkový prášek, bude však potřeba trochu přisladit sladidlem dle vašeho stylu stravování (stévie, kokosový cukr, ...). 

3. Pokud chcete, aby byla horní vrstva jednotná, je potřeba broskve oloupat. Pokud vám nevadí, že bude lehce žíhaná, broskve rozmixujte i se slupkou.

4. Použít můžete i jiné ovoce - borůvky, jahody, maliny nebo klidně použít rozpuštěnou čokoládu. V tom případě doporučím vyzkoušet náš protein s příchutí Čokoláda s kousky čokolády.

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.