PICO DE GALLO S DOMÁCÍMI TORTILLKAMI A TRHANÝM KUŘECÍM MASEM

WhatsApp Image 2022-03-07 at 12.39.32

Vyzkoušejte tyto jednoduché tortily, do kterých zabalíte jakoukoliv náplň dle vlastní chuti.

Autor receptu: Eva Bániková

Na domácí tortillky budeme potřebovat tyto suroviny:

  • 2 šálky - špaldová mouka hladká / Chevron Nutrition
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 3 čajové lžičky olivového oleje
  • 3/4 šálku vody

Jako další budeme potřebovat:

Na salsu Pico De Gallo budeme potřebovat tyto suroviny:

  • 2-3 rajčata
  • 1 cibule
  • koriandr
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř

 

 

Postup:

  1. Jako první si připravíme salsu Pico De Gallo. Najemno nakrájíme rajčata a cibuli. Posekáme nadrobno koriandr. Do velké mísy vložíme rajčata, cibuli, koriandr, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Pořádně promícháme a necháme odstát.

  2. Poté si připravíme těsto na tortillky. Do misky si nasypeme mouku se solí. Postupně přidáme olivový olej s vodou a pořádně promícháme. Necháme odstát 10 minut. Z těsta si vytvarujeme dlouhou bagetu, kterou rozdělíme na 8 stejných kousků, každý kousek rozválíme na placku. Tortillky pečeme na suché pánvi.

  3. A jako poslední si připravíme maso, které jsme si předtím ještě uvařili. Natrhané maso osmahneme na cibulce a oleji. Přidáme fazolku s kukuřicí v rajčatové omáčce, přidáme pomodoro a mexické koření, sůl, pepř. Tortillky naplníme masovou směsí, salátem, mozzarellou a salsou Pico De Gallo. Podáváme se zakysanou smetanou.

Přejeme dobrou chuť :-) 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.