Pečené krůtí karbanátky
Také často přemýšlíte, co "zase" uvařit k obědu? A hledáte něco nového? Zkuste si připravit krůtí karbanátky pečené v troubě, které jsou na přípravu velmi jednoduché a výsledek určitě stojí za to. Navíc stačí vyměnit bylinky nebo koření a karbanátky naberou opět jinou chuť.
Suroviny na 2-3 porce
* 500 g krůtího mletého masa
* 1 vejce
* 1 a půl lžičky soli
* 1 lžička bazalky
* 1 lžička oregána
* 2 lžičky pažitky
* 4 lžíce mandlové mouky (lze nahradit jinou podle typu stravování)
Postup:
1. Předehřejeme troubu na 160°C.
2. V míse dobře promícháme všechny připravené suroviny.
3. Rukama tvoříme požadovaný tvar. Z tohoto množství mi vyšlo 6 stejně velkých placek.
4. Připravené placky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby.
5. Pečeme na 160°C zhruba 30 minut. Záleží na velikosti a výšce vytvořených karbanátků. Nepečte je zbytečně dlouho - mohly by být vysušené.
6. Po upečení mají karbanátky křupavou kůrku ale uvnitř jsou měkké a šťavnaté.
Dobrou chuť!
TIP:
1. Pokud máte rádi ostřejší chuť, stačí vyměnit bylinky za chilli papričky. Buď čerstvé nakrájet nadrobno a přimíchat do směsi, nebo klidně sušené.
2. Pokud použijete čerstvé bylinky, bude potřeba dát více, než je uvedeno v receptu.
3. Karbanátky získají opět jinou chuť, pokud do nich přidáte nastrouhaný sýr (parmazán, čedar, gouda, ...).
4. Stejně dobře vám tato směs poslouží i pro přípravu sekané. Navíc ji můžete uprostřed naplnit předem uvařenými vejci.
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.