Fit Reese's Peanut Butter s proteinem

Pokud patříte mezi milovníky této arašídových košíčků Reese´s, ale odrazuje vás složení plné cukrů, připravili jsme si pro vás fit variantu. Ta je bez přidaného cukru a navíc s proteinem. A bude vám na ni stačit jen pár surovin. Navíc do těla dostanete díky ořechům pro zdraví prospěšné tuky a vlákninu. Dezert je velmi sytý a tak ho bude stačit jen kousek.

uvod22

 

Suroviny na 12 porcí

Základ:
* 190 g arašídového másla (použila jsem crunchy)
* 120 g mandlové mouky

* 45 g vanilkového proteinu Chevron
* případně sladidlo, ale není potřeba

Na ozdobení:
* 80 g vysokoprocentní čokolády
* 10 g kokosového oleje (lze nahradit máslem, nebo ghee)
* 20 g arašídů 
* sůl (lze vynechat)

Pomocníci v kuchyni:
* pečící papír, mísa vhodná do mrazáku

Hodnoty na 1 porci:
* 230 kcal/975 kj
* Bílkoviny 9 g
* Sacharidy 8 g
* Tuky 18 g
 

suroviny

Postup

1. Všechny suroviny na základ smícháme dohromady a vytvoříme kouli. Tohle je nejtěžší fáze, z počátku to vypadá, že suroviny spolu držet nebudou. 

IMG_5528

2. Připravíme si formu a dáme do ní pečící papír. Připravený burákový základ do mísy rovnoměrně rukama rozprostřeme.

IMG_5543

3. Dáme do mrazáku na 30 minut.

4. Mezitím si připravíme suroviny na ozdobení. Arašídy lehce rozmixujeme - ne na mouku, ale aby zůstaly i malé kousky oříšků. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. 1/3 si dáme do připravené misky a přisypeme připravené arašídy. 

IMG_5556

5. Čokoládu s oříšky rozetřeme na připravený základ. Pokud máte rádi slanou chuť - na tuto vrstvu přijde trochu soli. Poté polijeme zbylou čokoládou. 

6. Dáme opět zatuhnout do mrazáku na 30 minut. 

7. Po vytažení krájíme ostrým nožem na požadované tvary. 

8. Takto připravené "Fit Reese´s" uchováváme v uzavřené nádobě v lednici. 

Dobrou chuť! 

na konec clanku

TIP:

1. Pro delší trvanlivost dejte v uzavřené nádobě do mrazáku. Poté stačí vytáhnout a za 10-15 minut při pokojové teplotě jsou připraveny ke konzumaci.

2. Jestli nemáte mandlovou mouku již koupenou, stačí když rozemelete mandle v mixéru. 

3. Pokud nemáte doma arašídové máslo, stačí použít i loupané arašídy a ve výkonném mixéru je mixovat tak dlouho, až vytvoří máslo. Na 500 g arašídů přidejte 1 lžíci slunečnicového oleje a můžete přidat i sůl a med. Intenzivnější chuť získá máslo, pokud ořechy před mixováním krátce nasucho opražíte na pánvi.

4. Protein lze vynechat, stačí případně nahradit trochou mandlové mouky navíc a můžete přidat pro vanilkovou chuť kapky. (Flavdrops, nebo extrakt z vanilky). 

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty

5. K vaření jsme použili náš produkt 100% Whey Pure Effect - Krémová vanilka. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.