HOVĚZÍ SE ZELENÝMI FAZOLKAMI A JASMÍNOVOU RÝŽÍ ALA SOHO
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na hovězí se zelenými fazolkami a jasmínovou rýži ala Soho
Autor receptu: Eva Bániková
Budeme potřebovat tyto suroviny:
- Cca 300 g hovězího masa
- 100 ml sójové omáčky
- 2 prolisované stroužky česneku
- 3 PL medu
- 3 PL olivového oleje
- Zelené fazolky
- Čerstvou chilli papričku
- Jasmínová rýže / Chevron Nutrition
- Kokosový olej / Chevron Nutrition
Postup:
Jako první si dáme vařit rýži od Chevron Nutrition. Potom si připravíme omáčku. Sójovku, prolisovaný česnek, med a olivový olej smícháme dohromady a odložíme stranou.
Fazolkové lusky zprudka osmahneme na kokosovém oleji / Chevron Nutrition a následně podlijeme vodou a necháme podusit. Maso nakrájíme na tenké proužky. Na pánev nalijeme pár kapek olivového oleje a přidáme masíčko. To opečeme do hněda.
Když je masíčko hotové, vlijeme omáčku a mícháme. Omáčka by měla začít pořádně houstnout a měla by vytvořit takovou lepkavou směs. Maso podáváme na rýži a na vrch nakrájíme chilli. Pokud jste odvážní přidejte chilli rovnou do omáčky. Vyvaří se během vaření a jídlo bude pálivé.
Přejeme dobrou chuť.
VIDEO RECEPT: