HOVĚZÍ SE ZELENÝMI FAZOLKAMI A JASMÍNOVOU RÝŽÍ ALA SOHO

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na hovězí se zelenými fazolkami a jasmínovou rýži ala Soho

Autor receptu: Eva Bániková

WhatsApp Image 2022-05-04 at 20.20.08

 

Budeme potřebovat tyto suroviny:

  • Cca 300 g hovězího masa
  • 100 ml sójové omáčky
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 3 PL medu
  • 3 PL olivového oleje
  • Zelené fazolky
  • Čerstvou chilli papričku
  • Jasmínová rýže / Chevron Nutrition
  • Kokosový olej / Chevron Nutrition

 
Postup:

Jako první si dáme vařit rýži od Chevron Nutrition. Potom si připravíme omáčku. Sójovku, prolisovaný česnek, med a olivový olej smícháme dohromady a odložíme stranou.


Fazolkové lusky zprudka osmahneme na kokosovém oleji / Chevron Nutrition a následně podlijeme vodou a necháme podusit. Maso nakrájíme na tenké proužky. Na pánev nalijeme pár kapek olivového oleje a přidáme masíčko. To opečeme do hněda.

Když je masíčko hotové, vlijeme omáčku a mícháme. Omáčka by měla začít pořádně houstnout a měla by vytvořit takovou lepkavou směs. Maso podáváme na rýži a na vrch nakrájíme chilli. Pokud jste odvážní přidejte chilli rovnou do omáčky. Vyvaří se během vaření a jídlo bude pálivé. 

Přejeme dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

VIDEO RECEPT: 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.