CHICKEN SAAG S JASMÍNOVOU RÝŽÍ

Vyzkoušejte tento jednoduchý indický recept s chutným kuřecím masem, špenátem a jasmínovou rýží.

WhatsApp Image 2022-03-20 at 20.19.33

Autor receptu: Eva Bániková

Na chicken saag budeme potřebovat tyto suroviny:

  • Koriandr
  • Kurkumu
  • Kmín
  • Garam masala koření
  • Anýz
  • Hřebíček
  • Kardamon
  • Cibule
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Kuřecí maso
  • Špenát
  • Loupaná rajčata
  • Zakysaná smetana
  • Sůl
  • Pepř
  • Kajenskou papriku
  • Jasmínová rýže / Chevron Nutrition

 

POSTUP:

Nakrájíme si na drobno cibulku, česnek, zázvor a následně všechny suroviny osmažíme na oleji. Postupně začneme přidávat koriandr, kurkumu, kmín, garam masalu, anýz, hřebíček a kardamon - vše opečeme spolu.

Nakrájíme si kuřecí prsa na kostičky a opečeme na olivovém oleji. Stáhneme a dáme na pánev rajčata - podusíme, přidáme opečené kuřecí maso, sůl, pepř, kajenskou papriku a vše zpola podusíme. Po dušení přidáme špenát a nechám na vypnuté desce zapařit.

Následně vše spolu rozmixujeme. Necháme mírně vychladnout a přidáme zakysanou smetanu.

A na závěr si uvaříme jasmínovou rýži značky Chevron Nutrition.

 

Přejeme dobrou chuť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.