"Pizza" plněné papriky
Náš nový recept by mohl potěšit milovníky pizzy, ale samozřejmě nejen je. Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Spojili jsme suroviny na pizzu s oblíbenými plněnými paprikami a plnohodnotné a chutné jídlo plné bílkovin a zeleniny je na světě. Zdravá strava nemusí být přece nudná!
Suroviny na 2-3 porce
* 500 g mletého hovězího masa
* 3 velké papriky (případně více menších)
* 400 g pasírovaných rajčat
* sůl, pepř, bazalka
* 30 g třtinového cukru (pokud máte raději omáčku sladší, tak přidejte více cukru, případně jiné sladidlo dle typu stravování)
* na ozdobení libovolné suroviny (žampiony, chilli, sýr, olivy, uzenina, ...)
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
2. Na pánvi krátce orestujeme mleté maso, které ochutíme solí a pepřem. Můžete přidat i trochu pasírovaných rajčat.
3. V misce smícháme pasírovaná rajčata s bazalkou, cukrem, solí a pepřem a nalijeme do připravené zapékací mísy.
4. Očistíme papriky, překrojíme je napůl a položíme na připravený rajčatový základ.
5. Papriky naplníme mletým masem. Ozdobíme oblíbenými surovinami na pizzu, já jsem použila žampiony, olivy, chilli papričku a strouhaný čedar.
6. Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 25-30 minut.
7. Podáváme přelité rajčatovým základem.
Dobrou chuť!
TIP:
1. Pokud máte raději papriky měkké, nechte je tam ještě o cca 15 minut déle, ale snižte teplotu trouby na 160°C.
2. Pokud by vám chyběla příloha, můžete si k tomu zvolit již podle sebe, ať už těstoviny, brambory, nebo třeba topinku...
Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty.