Letní sleva -20 % na všechny produkty. Nakup si!

"Pizza" plněné papriky

Náš nový recept by mohl potěšit milovníky pizzy, ale samozřejmě nejen je. Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Spojili jsme suroviny na pizzu s oblíbenými plněnými paprikami a plnohodnotné a chutné jídlo plné bílkovin a zeleniny je na světě. Zdravá strava nemusí být přece nudná!

upeceno

Suroviny na 2-3 porce

* 500 g mletého hovězího masa
* 3 velké papriky (případně více menších)
* 400 g pasírovaných rajčat
* sůl, pepř, bazalka
* 30 g třtinového cukru (pokud máte raději omáčku sladší, tak přidejte více cukru, případně jiné sladidlo dle typu stravování)
* na ozdobení libovolné suroviny (žampiony, chilli, sýr, olivy, uzenina, ...)

suroviny_3

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C. 

2. Na pánvi krátce orestujeme mleté maso, které ochutíme solí a pepřem. Můžete přidat i trochu pasírovaných rajčat. 

3. V misce smícháme pasírovaná rajčata s bazalkou, cukrem, solí a pepřem a nalijeme do připravené zapékací mísy. 

4. Očistíme papriky, překrojíme je napůl a položíme na připravený rajčatový základ. 

postup1

5. Papriky naplníme mletým masem. Ozdobíme oblíbenými surovinami na pizzu, já jsem použila žampiony, olivy, chilli papričku a strouhaný čedar.

6. Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 25-30 minut.

pred pecenim

7. Podáváme přelité rajčatovým základem.

Dobrou chuť!

porce1

 

TIP:

1. Pokud máte raději papriky měkké, nechte je tam ještě o cca 15 minut déle, ale snižte teplotu trouby na 160°C. 

2. Pokud by vám chyběla příloha, můžete si k tomu zvolit již podle sebe, ať už těstoviny, brambory, nebo třeba topinku...

 

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.