OŘECHOVÉ KRÉMY V ZIMNÍM OBDOBÍ

Pokud jste již ochutnali naše oříškové krémy, jistě víte, že je vyrábíme zcela bez Éček, emulgátorů a stabilizátorů.

 

Jak je vyrábíme?

Výroba probíhá tak, že se oříšky na jemno rozemelou – zpravidla je ve výrobně teplo a krém tak získává tekutou konzistenci. V mnoha druzích je do složení přidaná čokoláda, kokos a vše je potřeba pořádně promíchat, aby byla směs homogenní.

V momentě, kdy krém naplníme do skleničky a směs se ustálí, oddělí se oříšková a olejová vrstva. To je způsobeno právě tím, že je krém bez jakýchkoliv přidaných látek. Tím se liší od krémů kupovaných v obchodě, u kterých se žádné vrstvy neoddělují. Samozřejmě u každého krému je podíl olejové složky jiný, záleží totiž na tom, z jakých oříšků je vyrobený a jaké procento tuků obsahují.

 

 

 

 

Co se ztuhlým tukem?

Co se ale s tukem stane, pokud krém vystavíme chladnějším teplotám?? Je to jednoduché – ztuhne, jako jakýkoliv jiný tuk, který dáme do chladu.

 

Proto se po otevření na horní hladině krému objeví ztuhlá vrstva tuku, která ač nevypadá vábně, tak je zcela v pořádku.

 

 

 

 

 

 

Do tepla s tím!

Co s tím říkáte si? Oříškový krém, který má na povrchu ztuhlý tuk můžete zahřát ve vodní lázni nebo jej na chvíli dát do mikrovlnky. Obsah je poté vhodné promíchat, aby se složky spojily jako při výrobě.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak nejlépe skladovat?

Obecně se doporučuje krémy skladovat na temném místě a nevystavovat je přímému slunečnímu záření. Jestli jej necháte ve spíži nebo v lednici je ale už čistě na Vás :-)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.