JAPONSKÉ KNEDLÍČKY GYOZA S KRŮTÍM MASEM
Co budeme potřebovat k přípravě?
Autor receptu: Eva Bániková
INGREDIENCE NA TĚSTO:
- 300 g hladká mouka | Chevron Nutrition
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Špetka kukuřičného škrobu
- Lžíce kokosového oleje | Chevron Nutrition
Vše spolu dobře utřeme a necháme hodinu v chladničce.
MASO:
- 500g mletého krůtího masa
- 3 ks jarní cibulce
- Kousek zázvoru
- Špetka soli
- Špetka pepře
- 4 lžíce sójové omáčky
Maso dáme do misky, přidáme na drobno nakrájíme jarní cibulku, sůl, pepř, sójovou omáčku a zázvor nastrouháme do masa.
Vše spolu dobře promícháme a necháme hodinku odležet v chladničce, aby se chutě prolnuly.
Těsto vyválíme zcela na tenounko (zhruba 2-3 milimetry). Vykrájíme z něj sklenicí kroužky na naše gyozy. Do středu každé naložíme maso a vytvarujeme naše gyozy. Ty pak nejprve opečeme na pánvi na kokosovém oleji. Když si z obou stran opečené, přidáme 2 deci vody a přikryjeme pokličkou ať se zapaří. Dusíme dalších cca 3-5 minut. Potom vyjmeme a servírujeme s nakrájenou jarním cibulkou a sójovou omáčkou.
VIDEO RECEPT: