JAPONSKÉ KNEDLÍČKY GYOZA S KRŮTÍM MASEM

gyoza1Co budeme potřebovat k přípravě?

Autor receptu: Eva Bániková 

 

INGREDIENCE NA TĚSTO:

Vše spolu dobře utřeme a necháme hodinu v chladničce.

 

MASO:

  • 500g mletého krůtího masa
  • 3 ks jarní cibulce
  • Kousek zázvoru
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • 4 lžíce sójové omáčky


Maso dáme do misky, přidáme na drobno nakrájíme jarní cibulku, sůl, pepř, sójovou omáčku a zázvor nastrouháme do masa.

Vše spolu dobře promícháme a necháme hodinku odležet v chladničce, aby se chutě prolnuly.

 

Těsto vyválíme zcela na tenounko (zhruba 2-3 milimetry). Vykrájíme z něj sklenicí kroužky na naše gyozy. Do středu každé naložíme maso a vytvarujeme naše gyozy. Ty pak nejprve opečeme na pánvi na kokosovém oleji. Když si z obou stran opečené, přidáme 2 deci vody a přikryjeme pokličkou ať se zapaří. Dusíme dalších cca 3-5 minut. Potom vyjmeme a servírujeme s nakrájenou jarním cibulkou a sójovou omáčkou.

 

VIDEO RECEPT: 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.