Jahodová bublanina bohatá na proteiny a bez cukru a mouky

Nejlepší recepty jsou takové, které nezaberou moc času a neobsahují neobvyklé suroviny. Jeden takový recept jsme si pro vás připravili i my. A protože je právě sezóna jahod, byla by škoda je do receptu nepoužít. Upečte si vláčný a chutný moučník, ve kterém jsme bílkovinami nešetřili, ale zato cukr, lepek a "bílou" mouku jsme úplně vynechali. 

Suroviny na 8 porcí

* 250 g tvarohu ve vaničce
* 1 vejce
* 120 g mandlového mléka (lze nahradit i kravským, rýžovým, kokosovým)
* 90 g rýžové mouky
* 1/2 balíčku kypřícího prášku
* 25 g strouhaného kokosu (čím nahradit se dočtete dole)
* 30 g vanilkového proteinu (čím nahradit se dočtete dole)

IMG_9501

* ovoce na ozdobení (čerstvé, mražené)
* kokosový olej a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy

Pomůcky:
* forma na pečení

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 170°C. 

2. V míse smícháme nejdříve "mokré" suroviny (vejce, tvaroh a mléko).

3. Do připravené směsi přidáme zbylé "suché" suroviny (mouka, protein, kypřící prášek a kokos).

IMG_9512

4. Formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. 

5. Připravené dohladka smíchané těsto nalijeme do takto připravené formy. 

6. Ovoce nakrájíme na drobné kousky a nasypeme nahoru bublaniny. Mražené bez krájení rovnou dáme na buchtu.

IMG_9348

7. Do předem vyhřáté trouby dáme péct na 30-40 minut. 

8. Po vychladnutí uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.

Přejeme dobrou chuť!

IMG_9367

TIP:

1. Ovoce lze nahradit oříšky nebo čokoládou nalámanou na kousky. 

2. Vanilkový protein můžete nahradit buď jinou příchutí, ale lze jej úplně vynechat a dát místo něj balíček pudinkového prášku.

 

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.