"Pizza" plněné papriky

Náš nový recept by mohl potěšit milovníky pizzy, ale samozřejmě nejen je. Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Spojili jsme suroviny na pizzu s oblíbenými plněnými paprikami a plnohodnotné a chutné jídlo plné bílkovin a zeleniny je na světě. Zdravá strava nemusí být přece nudná!

upeceno

Suroviny na 2-3 porce

* 500 g mletého hovězího masa
* 3 velké papriky (případně více menších)
* 400 g pasírovaných rajčat
* sůl, pepř, bazalka
* 30 g třtinového cukru (pokud máte raději omáčku sladší, tak přidejte více cukru, případně jiné sladidlo dle typu stravování)
* na ozdobení libovolné suroviny (žampiony, chilli, sýr, olivy, uzenina, ...)

suroviny_3

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180°C. 

2. Na pánvi krátce orestujeme mleté maso, které ochutíme solí a pepřem. Můžete přidat i trochu pasírovaných rajčat. 

3. V misce smícháme pasírovaná rajčata s bazalkou, cukrem, solí a pepřem a nalijeme do připravené zapékací mísy. 

4. Očistíme papriky, překrojíme je napůl a položíme na připravený rajčatový základ. 

postup1

5. Papriky naplníme mletým masem. Ozdobíme oblíbenými surovinami na pizzu, já jsem použila žampiony, olivy, chilli papričku a strouhaný čedar.

6. Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 25-30 minut.

pred pecenim

7. Podáváme přelité rajčatovým základem.

Dobrou chuť!

porce1

 

TIP:

1. Pokud máte raději papriky měkké, nechte je tam ještě o cca 15 minut déle, ale snižte teplotu trouby na 160°C. 

2. Pokud by vám chyběla příloha, můžete si k tomu zvolit již podle sebe, ať už těstoviny, brambory, nebo třeba topinku...

 

Pokud se s námi rozhodnete péct, nezapomeňte nás na vašem Instagramu označit a použít hashtag #ChevronRecepty. 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.